MATIAŠOVCE: V obci po dvoch rokoch začnú s rekonštrukciou mosta

23.11.2010 Kežmarok

Kežmarok 23. novembra (TASR) – Po dvoch rokoch sa dnes v Matiašovciach, okres Kežmarok, začne rekonštrukcia mosta. Mostný objekt na ceste č. 3/5424 Zálesie – Spišská Stará Ves bol pre havarijný stav už dva roky úplne uzavretý.
Doprava bola presmerovaná na miestnu komunikáciu, čím trpeli obyvatelia obce. „Skutočne nás teší, že v rámci Regionálneho operačného programu, opatrenia 5.1, došlo postupne aj na toľko potrebnú modernizáciu nášho mosta, “ konštatuje starosta obce Matiašovce Ján Galovič.
Na moste bude použitá úplne nová konštrukcia, ktorá v budúcnosti umožní rozšírenie cesty 3. triedy. Vybudovanie mosta by malo trvať 12 mesiacov, pričom predpokladané náklady sa pohybujú okolo 437.000 eur. Následne by malo byť kompletne obnovené spojenie medzi obcami Matiašovce a Zálesie.
„Rekonštrukcia výrazne zlepší dopravnú infraštruktúru v Zamagurí. Predpokladáme, že termín ukončenia stavby sa nám podarí skrátiť, takže most by mal slúžiť verejnosti už do konca letnej sezóny 2011, “ zdôraznil riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SaÚC PSK) Vladimír Kozák. Touto stavbou SaÚC PSK intenzívne pokračuje v implementácii projektu Rekonštrukcia mostov na cestách 2. a 3. triedy – 1. etapa. V rámci neho sa na území kraja zrealizujú rekonštrukcie štyroch mostov v hodnote viac ako dva milióny eur.
 

Vyberte región